Надал зарадва феновете си с тази новина

Надал зарадва феновете си с тази новина
A A+ A++ A

Рафаел Надал, който е извън игра заради контузия на стъпалото от загубата на полуфиналите на Ролан Гарос, заяви в понеделник, че иска да се завърне в Абу Даби през декември, целейки се в участие на Аустрелиън Оупън през януари.

„Възнамерявам да играя на Абу Даби през декември и след това в турнир преди Австралия, а след това и на Аустрелиън Оупън. Това е целта ми. Работим усилено, за да осъществим този план“, каза испанецът на рекламно събитие в Париж. Матадорът е печелил надпреварата от Големия шлем в Мелбърн веднъж през 2009, като има четири загубени финала оттогава през 2012, 2014, 2017 и 2019.

35-годишният тенисист може да бъде изправен пред по-отслабена конкуренция предвид несигурността, която продължава да циркулира около коронавирусните правила за първия за годината турнир от Шлема, който ще се проведе между 17-30 януари в Мелбърн. Световният номер 1 Новак Джокович, който надви Надал на Ролан Гарос, каза в неделя, че ще вземе окончателно решение дали ще защитава титлата си, когато бъде направено официално изявление по отношение на играчите и ваксинацията.

Надал се надява да бъде там. „Не знам кога точно ще се върна. Но мога да кажа, че целта ми е да опитам да се върна в Абу Даби през декември и след това, разбира се, за старта на новия сезон през януари. Контузията в стъпалото ми все още се нуждае от подобрение, но вече тренирам почти по час и половина на ден, което е положително. Някои дни са по-добри от други, но започвам да имам много повече позитивни дни отколкото негативни, така че съм на прав път. Тренирам, чувствам се по-добре. Обратно на корта съм“, завърши 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем.

В началото на септември, Надал обяви, че се е подложил на лечение на лявото си стъпало, което ще го остави „извън кортовете за няколко седмици“. Той страда от Синдром на Мюлер-Вайс – дегенеративно заболяване, което причинява деформация на една от костите в централната част на ходилото.

#Рафаел Надал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"