Кметът на Пазарджик: Всички сме от село, но на някои много им личи! Знам им схемите, не съм от Левуново

Кметът на Пазарджик: Всички сме от село, но на някои много им личи! Знам им схемите, не съм от Левуново
A A+ A++ A

Кметът на Пазарджик Тодор Попов даде брифинг след поредицата от събития около него - хващане да шофира с алкохол, последвано днес от 5 буса (по думите му) полиция, НАП и други органи, които влязоха в общината. Щото им знам методите и схемите!

Така отговри на въпрос защо не е дал кръвна проба, след като е спрян по КАТ, пише clubZ. После обаче кимна, че е дал, а накрая уточни, че "е направил всичко необходимо".

Попов явно няма особено високо мнение за местната полиция, защото "методите и схемите", които изреди, се състоят в това - че "като те нагласят, че имаш 5 промила в кръвта алкохол и че си пълен с наркотици - после ходи се обяснявай".

"Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят за резил 1 година - каза кметът, като се позова на 10-те си години стаж като адвокат. - Моля ви се - ние да не сме от Левуново!"

Попов обяви, че полицаите, след спирането му с алкохол, "като таласъми обикаляха два дни около къщи - все едно че са излезли от Хелоуин", само и само да го хванат дали ще се качи пак на колата.

"Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам надлежно – щот толкова им е капацитатът на тях", каза той, уверен, че после "уважаемият адиминстративен съд" ще се произнесе.

"Днешната среща с нашите гости не е случайна", продължи Попов по повод масиранта проверка, която му е изпратена.

Той се ожали, че разследващите търсели заверени копия, годишни фенансови отчети - повечето документи, които са за обществено ползване на сайта на общината.

"Нито съм първят, нито последният - тука трябва да се направи цирк."

(Интересно е, че Попов, началничката на кабинета в общината на когото бе застреляна показно, не коментира предните години, когато под давление на Иван Гешев кметове се прекарваха на конвейер през Спецпрокуратурата, б.р.).

Той дори великодушно обяви, че упреците му не били към "тия момчета", които днес дошли в общината и също умирали от унижение. 

"К'во ще прави НАП в общината!? Нас, общините, ни проверява т. нар. Сметна палата. НАП може да проверява публична институция само, ако не си е платила ДДС-то или местния данък", анализира Попов правната обосновка зад проверките.

Той дори е нещо като рупор на справедливостта:

"Да го кажем - щото те, много кметове ги е страх - но с мен не са случили!"

Той разви логика относно действията на МВР при хипотеза на неотложност - на което имали право, но само ако трябва да се съберат бързи и неотложни доказателства или да се предотврати престъпление.

"Ние, общините, да не сме някакви бандитски организации?", попита пазарджишкият кмет.

Напротив - те били "остров на спокойствие и относителна стабилност, щото иначе държавата ни щеше да отиде на кино“. Той подкрепи това съждение с изказването, че от 1 г. държавата е в свободно падане.

"Тръгнали да плашат колегите по другите общини - с 20 души с 5 микробуса дошли... Мен ли да ме плашат?! Аз съм плашен, плашен, проверяван денонощно", каза Попов, от чиито район за пръв път Делян Пеевски стана депутат преди години.

Той направи и нещо като съобщение-обръщение към "тия хора", явно - които го проверяват. Съдържанието бе, че "за всяко публично поведение се дава накрая оценка. И тази оценка предстои хората да я дадат на 14-и и 21-ви".

Той посъветва неизвестните адресати на изказването, че „ще получат слаба оценка“ заради поведението си.

"Зад тези хора не стои вот. Кой е гласувал за тия хора? С какво самочувствие те взимат някакви важни решения, стратегии правят и т.н.

Кой е гласувал за вас?! Те за половината и близките им няма да гласуват, ако има вот."

Кметът завърши, цитирайки поговорка, която му била любима:

"Всички в България сме от село, но за съжаление на някои много им личи."

#Тодор Попов #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"