Жена почина след падане в улей в Пирин

Жена почина след падане в улей в Пирин
A A+ A++ A

Жена пострада тежко по време на преход в Пирин и почина в болницата в Разлог в събота, съобщи БНР. Въпреки мащабната спасителна акция, в която се включи и военен хеликоптер, 53-годишната жена не е оживяла след паднала в 100 метрова пропаст в района над Поповото езеро.

Сигналът е подаден на тел. 112 около 15 часа. Съобщението е предадено незабавно на дежурните в Планинската спасителна служба - Банско. За минути е организирана акция, в която се включват 20 планински спасители, тъй като описаното място е труднодостъпно, а на връх Джано е имало и снежна покривка.

Междувременно ръководителят на планинската служба Румен Баряков е поискал помощ и от военната авиобаза Крумово. Около 16 часа хеликоптер каца на паркинга на долна станция на кабинковия лифт.

След уточняване на координатите пилотите тръгват към мястото на инцидента. Там са били и планинските спасители.

Пострадалата е свалена с хеликоптера в Банско и транспортирана от спешен екип към болницата в Разлог.

Въпреки усилията на лекарите, 53 годишната жена от Петрич е починала от множеството травми, някои от които несъвместими с живота.

По-късно стана ивестно, че загиналата е съпруга на известния петрички адвокат Тома Гунчев - Ирена, съобщи struma.com. Тя е бивш управител на банков клон в Петрич.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"