Български военни се прибраха от мисия в Афганистан

Български военни се прибраха от мисия в Афганистан
По време на мисията военнослужещите изпълниха задачи по охрана на летище Кандахар, трениране, преподаване и обучаване на подразделенията от Афганистанската национална армия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова посрещна 12-а рота за охрана на летище Кандахар, участвала в операцията на международните сили за сигурност в Афганистан, съобщиха от Министерството на отбраната.

„Отлично се справихте с изпълнението на задачите в мисията. Отзивите за вас са повече от добри, а това е важно, защото като съюзник ние трябва да сме там, където сме необходими“, заяви заместник-министър Цветкова.

„За мен е чест и удоволствие да ви посрещна и да ви благодаря от името на министър Ангелов и от ръководството на Министерството на отбраната, че въпреки рисковете на средата вие се държахте като достойни представители на Българската армия“, допълни тя.

Командир на ротата е майор Митко Балтов. По време на мисията военнослужещите изпълниха задачи по охрана на летище Кандахар, трениране, преподаване и обучаване на подразделенията от Афганистанската национална армия, оказване на медицинска помощ на военнослужещите от коалиционните сили и местното население.

На церемонията по посрещането присъстваха още командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев.

#Августина Цветкова #Кандахар #Афганистан #Министерството на отбраната #заместник-министър на отбраната #Аню Ангелов #министър на отбраната #Българската армия #майор Митко Балтов #генерал-лейтенант Атанас Самандов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"