Последен ден да заявим желание за гласуване по настоящ адрес

Последен ден да заявим желание за гласуване по настоящ адрес
A A+ A++ A
Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес или с подвижна урна за хората с трайни увреждания на предстоящите избори за президент и парламент.
 

Желанието се заявява в писмена форма по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния или настоящия адрес. 

 

Днес изтича и срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. Това може да се направи и през сайта на Главна дирекция ГРАО, без да се изисква електронен подпис.

 

Вчера от Централната избирателна комисия решиха как ще гласуват хората, поставени под изолация.  В момента България отчита рекорди на новозаразени като случаите вчера надхвърлиха 7000 за денонощие. Според данните на Единния информационен портал активните към днешна дата са почти 97 хил. 

 

Според решението на ЦИК подвижни избирателни секции ще могат да се образуват не по-късно от три дни преди деня на вота - 14 ноември, но при условие, че са подадени поне 7 заявления до кмета на съответната община, район или населено място. 

 

Право да гласуват в специалната секция ще имат поставените под задължителна карантина или изолация от 1 до 14 ноември включително.

 

Заявленията ще се подават от 1 ноември, гласи приетото решение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »