Г-20 поставиха цел - 70% от световното население да е имунизирано до средата на 2022 година

Г-20 поставиха цел - 70% от световното население да е имунизирано до средата на 2022 година
A A+ A++ A

"Министрите на здравеопазването и на финансите на страните от Г-20 поставиха днес като цел 70% от световното население да бъде ваксинирано срещу ковид до средата на следващата година", предават световните медии.

"За целта ще са необходими 20 милиарда долара", заяви директорката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

"За да подпомогнем постигането на глобалната цел поне 40 процента от населението във всички страни до бъде ваксинирано до края на тази година и 70 процента до средата на 2022 г., ще предприемем подпомагащи мерки с цел повишаване на доставките на ваксини и основни медицински продукти и материали за развиващите се държави и за премахване на съответните пречки в доставките и финансирането", се казва в комюнике на министрите от Г-20, цитирано от медиите.

В текста пише още, че групата на най-големите икономики в света ще създаде съвместна финансово-здравна работна група.

Една от целите ѝ ще е да подобри диалога и глобалното сътрудничество по въпроси, отнасящи се до готовността за превенция и реакция срещу пандемии.

Тя също така ще поощрява обмена на опит и добри практики, ще изготвя споразумения за координация между финансовите и здравните министерства, ще насърчава общи действия, оценка и справяне с извънредни здравни ситуации и ще насърчава ефективното управление на ресурсите.

#Г-20 #ваксинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"