Дясната ръка на Христо Иванов: Подкупите в строителния бранш стигат до 50% от поръчката

Дясната ръка на Христо Иванов: Подкупите в строителния бранш стигат до 50% от поръчката
A A+ A++ A

Имах среща с Камарата на строителите и основният им проблем е, че в строителството подкупите стигат до 30 и 50% от обществената поръчка. 

Това обяви кандидатът за народен представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев в интервю за студио “Банкеръ”. “България пари има. България има изключително много резерви и има възможност за отваряне към света чрез промени в законите, чрез намаляване на корупцията, което е една от нашите основни цели. Няма как при това положение да очакваме да дойде голям чужд инвеститор”, заяви Мирчев, който е водач на листата на “Демократична България” в Бургас и трети в 24 МИР София. 

“В момента, в който изчистим това и съдебната система, възстановим регулаторите, икономиката и развитието ни ще тръгнат в много по-бързо темпо”, добави Мирчев, който в четвъртък имаше среща с Камарата на строителите. 

Ивайло Мирчев заяви, че “Демократична България” има ясна позиция за цените на електричеството. Целта е до средата на 2022 г. да няма  увеличение на цените за битовите потребители. 

“В края на юли 2022-ра се очаква да има стабилизиране на цените на енергоносителите, за да не се налага повишаване на цената за потребителите. Разликата в регулирания пазар идва във фонда "Сигурност на електроенергийната система”. Там има достатъчно пари, които да бъдат буфер на цените”, каза още той. 

Ивайло Мирчев заяви, че в програмата на “Демократична България” е заложена основна цел България да стане най-добро място за живеене на Балканите. Според него това е постижимо в рамките на 5-7 години. 

Ивайло Мирчев заяви, че “Демократична България” има предложение в програмата си за отпадане на двойното гражданство. В същото време държи на позицията, че настоящите закони трябва да се спазват. 

“Има много българи завършили в чужбина, а това е един потенциал, който трябва да използваме. Страната ни трябва да е отворена за тези хора да се върнат, коментира той. - Но ако ние правим компромиси със спазване на законите, подкопаваме доверието. Но ние наистина имаме много по-големи проблеми в държавата”. 

#Ивайло Мирчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"