Юлий Павлов: ГЕРБ - първи, със 7% зад тях - "Продължаваме промяната, ИБГНИ - зад борда

Юлий Павлов: ГЕРБ - първи, със 7% зад тях - "Продължаваме промяната, ИБГНИ - зад борда
A A+ A++ A

Собствено предизборно проучване на Центъра за анализи и маркетинг показва, че в новото Народно събрание биха влезли шест политически формации, но има и шанс за седма.

Коалицията ГЕРБ - СДС води със 7 процента пред "Продължаваме промяната" – 22,3 на сто срещу 15,8%.

Трета политическа сила към момента се очертава да е БСП с 15,1 на сто, "Има такъв народ" – 12,3%, "Демократична България" – 11,8% и ДПС – 10,3 процента.

Под чертата засега остават ИБГНИ, "Възраждане" и ВМРО, каза директорът на агенцията Юлий Павлов. 

Коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!” – 3,2%, ПП "Възраждане” – 2,5%, ВМРО – 1,2%.

"Мисля, че всички се убедиха, че това да си първи не значи да си победител. Или ако някой си го тълкуват като победа, това ще бъде пирова победа. Структурата на парламента не е по-различна, отколкото на предишните парламенти. И за какво ще трябва да се разберат - трябва да се разберат за правителство в мандата на "Продължаваме промяната", коментира Павлов.

"52% са твърдо решени да гласуват, а под 50% със сигурност ще гласуват”, заяви още Юлий Павлов. Той посочи още, че броят на гласоподавателите в чужбина е намалял драстично:

"Реалните избиратели са само от България. От чужбина гласуващите са само 100-150 хил. за разлика от предишните избори. Позитивизмът намалява”, добави Павлов.

Относно президентските избори Юлий Павлов беше категоричен, че втори тур ще има и че балотажът ще е между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, предаде БНР.

Изследването на Центъра за анализи и маркетинг е направено сред 815 души между 22 и 26 октомври чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице", със собствено финансиране. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »