Мъж едва не получи тялото на непознат мъж вместо на починалата си майка, болницата отрече

Мъж едва не получи тялото на непознат мъж вместо на починалата си майка, болницата отрече
A A+ A++ A

Мъж от село Долно Осеново едва не получи от болница тялото на непознат мъж вместо на починалата си майка.

Той бил извикан да прибере тялото на починалата си майка от сградата на болница в Благоевград. Той разказва обаче, че вместо нея, получил тялото на непознат мъж. От болницата отрекоха да е станала грешка, като обясниха случката като рутинна процедура по разпознаване на починал човек, разказва НОВА.

В сряда вечерта Емил Каменов получава най-страшното обаждане. По телефона му съобщават, че неговата майка е починала в болницата. На другата сутрин Емил отива с траурна агенция да прибере тялото й.

„Идваме да я вземем, ходим да правим актове, каквото е нужно… И в последния момент, отивам в моргата да я вземем и какво се оказва – те ни дават мъж. Жената я няма. Отивам, гледам – мъж! Попитах служителите какво става? Защо това не е майка ми? И първо на първо – това не е жена, това е мъж. И почват да я търсят, да я издирват”, споделя Емил Каменов.

Той разказва, че след лутане из етажите в болницата, тялото на майка му е намерено – покрито с чаршаф в Отделението по реанимация. „Тя въобще не е сваляна в морга. Все пак ми е майка, не е куче, не е животно. Как може такива работи? Значи цяла нощ е била в стаята, къде е лежала… как може починал човек да го оставят да лежи в стая, в реанимация, където е починала? Защо не са взели мерки да я откарат в моргата, в хладилни камери, както ги държат… За мен това не е нормално”.

Емил заяви, че след грешката в моргата е опитал да потърси отговор от служителите в болницата, но не е успял: „Няма на кого да кажа. Всички се изпокриха вътре и на кого да го кажа. Имаше някакви служители, какво правим сега, идвам да взема майка си, а вие ми изкарвате мъж”.

От болницата обясниха, че не става дума за грешка, а за съвсем рутинно разпознаване. От ръководството уточниха, че в моргата е имало две тела. Близките на жената първо повдигнали грешния чаршаф, но веднага след това видели и своята близка. От лечебното заведение са категорични, че грешка няма. Но за Емил Каменов остава горчивината и обидата. „Как да не ми е обидно, все пак ми е майка”, категоричен е той.

#болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »