СДС скочи на президента заради Кирил Петков

СДС скочи на президента заради Кирил Петков
A A+ A++ A

Съюзът на демократичните сили излезе с очаквана позиция, след като КС огласи решението си относно казуса с двойното граждансто на Кирил Петков. Партията, която на изборите се явява като коалиционен партньор на ГЕРБ съобщи, че категорично настоява Румен Радев да поеме своята конституционна, политическа и морална отговорност и да се отегли от поста Президент на Република България. Това написаха от СДС за медиите.

Вижте позицията на СДС:

Днешното решение на Конституционния съд показва ясно, че Радев е нарушил Конституцията и президентският Указ за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката е противоконституционен.

Ако го е направил неумишлено, това означава, че той не е за този пост и екипът му също не отговаря на изискванията на заеманите длъжности.
Ако е умишлено, то Румен Радев е длъжен незабавно да подаде оставка и да отегли своята кандидатура в полза на Илияна Йотова.

Ние дълбоко се съмняваме в неговите морални качества, но сме длъжни да го призовем към малко разум, отговорност и почтеност.

Г-н Радев, освободете България от вашето присъствие на Дондуков 2.

#позиция #двойно гражданство #КС #Румен Радев #Кирил Петков #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »