Кандидат-депутатка влезе с детето си и разказа с ВИДЕО+СНИМКИ за ада в най-голямата болница

Кандидат-депутатка влезе с детето си и разказа с ВИДЕО+СНИМКИ за ада в най-голямата болница
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Кандидат-депутатката Александра Маринова документира кошмарните условия в най-голямата болница в Южна България - УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Младата, красива напориста майка, която наскоро бе обявена за най-красива сред борещите се за попадане в НС, се озовава в лечебното заведение, находящо се на бул. "Васил Априлов", заради 2-годишното си момиченце, а после следва ужасът.

Пред Novinite.bg Алекс Маринова сподели, че е била в шок от мизерните условия в стаята, а и в цялото отделение, което не е ковид такова. "Обиколила съм почти цялото земно кълбо, но подобни условия няма никъде. Така се е случвало, че съм била в болници в страни като Тайланд и Египет, които у нас считаме за изостанали. Бих определила тамошните условия в лечебните заведения като нямащи нищо общо с нашите. Болниците там буквално са 5-звездни хотели, а тези в България - нямам думи за описание. А за Турция, където бях съвсем наскоро с детето си изобщо няма да повдигам дума, защото комшиите са на светлинни години пред нас", свидетелства Маринова.

Тя добави, че се е постарала да даде гласност на видеата и снимките си в специализирани групи в социалните мрежи и е получила обратни контакти, които са я уверили, че това, което е преживяла в УМБАЛ "Свети Георги" е дори лукс, в сравнение с условията в някои други болници в България.

"Чудя се как е възможно това. И то при положение, че става дума за малко дете, каквото е моето. Изключително незаинтересуваното отношение на персонала беше в унисон с мизерията. Как пък за 4-5 дни никой не влезе, за да почисти, да избърше прах? Дори не казвам да дезинфекцира, защото сме в пандемия, а само да удари един парцал на пода", гневи се 31-годишната Александра, която обещава, ако влезе в Парламента през листата на "Изправи се БГ Ние Идваме" да се бори неуморно и докрай здравеопазването за децата да се промени към по-адекватно.

"Не ми го побира умът, но е факт, че сме единствената страна в ЕС, която не е построила специализирана детска болница. Потънаха десетки милиони за проекти, но досега - нищо. Предишните управници дори опитаха да замажат положението чрез строеж върху вече готов терен, който обаче нямаше как да се конфигурира, така че да се превърне в истинска детска болница от съвременен тип. И те отлично го знаеха, но целта им бе да потънат едни пари в "наши" фирми. Необходимо е бързо да се реши прблемът, защото децата са нашето бъдеще, а ние нехаем", бясна е Александра Маринова.

Тя обясни с това, че след дълги пререкания заедно с детенцето си е преместена в т. нар. "Хирургии" под тепетата, които също са под шапката на УМБАЛ "Свети Георги", а там получават по-добро отношение и грижи. И завърши с това, че не иска предприетите от нея действия да се тълкуват в контекста на предизборната кампания, а просто да обърне общественото внимание към този толкова наболял проблем.

ВИЖТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА НА АЛЕКСАНДРА МАРИНОВА ВЪВ ФЕЙСБУК:

#Александра Маринова #Изправи се БГ Ние Идваме #умбал свети георги #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »