Алибегов: Безпрецедентно нещо се прави в момента, Кацаров застраши икономиката на страната

Алибегов: Безпрецедентно нещо се прави в момента, Кацаров застраши икономиката на страната
A A+ A++ A

Нито една членка на ЕС не си позволи под 60% ваксинирано население да въведе зеления транспорт. Това е безпрецедентно нещо. Така Кацаров застраши икономиката на страната.

Това заяви в ефира на Нова Нюз и предаването "Твоят ден" председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

По думите му икономиката изпада в колапс, а магазините и заведенията са празни. Според него трябва да се зачитат тестовете за антитела, защото имаме много нерегистрирали се преболедували.

"Думите на Кацаров за безплатни тестове, но по 10 лева, са пълен абсурд", отсече Алибегов.

Той е категоричен, че от бранша протестират срещу Стойчо Кацаров и действията му, а в поведението им няма нищо политическо.

"От три седмици сами сме си организирали взимането на тестове. Едната част даже я плащаме ние - браншовите организации и заведенията. Няма такива тестове, обещан от Кацаров. Ние така или иначе даваме на хората тестове по 10 лева", каза той.

"Има европейска програма "свободно движение". Те плащат пари за всеки сертификат", разкри Алибегов.

По думите му тестовете във всички страни са безплатни навсякъде до достигане на 80% ваксинирани. "Никъде не са по 10 лева", категоричен е той.

"Един тест струва около 5 лева, всичко отгоре е за тестуването. Не може да се издаде една заповед, а след това да влизат тези облаги", смята Алибегов.

Той каза, че ще каже на служителите си дори и да нямат документ, да си ходят на работа. "Няма законово как да спрем служителя да идва на работа, а не искаме да ги пускаме в неплатен отпуск. Защо да го правим? Искаме да помагаме на хората", заяви Алибегов.

По думите му са пълни глупости приказките на министъра, че държавата ще помага. "Никой не е получил лев обезщетение от последните месеци, в които не сме работили", каза той.

Алибегов е категоричен, че няма да остави на улицата хора, с които работи от години и ще се бори с РЗИ докрай.

#Кацаров #Алибегов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »