Младенов: Сътрудничеството между България, ЕК и ЕП е стратегическо

Младенов: Сътрудничеството между България, ЕК и ЕП е стратегическо
Външният министър присъства на подписването на Меморандум за разбирателство за стратегическо партньорство по комуникацията на Европа с гражданите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сътрудничеството между българското правителство, Европейската комисия и Европейския парламент е стратегическо, заяви министърът на външните работи Николай Младенов, съобщиха от МВнР.

Според Младенов това сътрудничество е стратегическо предвид важните теми, които предстои да се обсъждат и които ще определят политиката на Европа за следващите няколко години.

Външният министър присъства на подписването на Меморандум за разбирателство за стратегическо партньорство по комуникацията на Европа с гражданите.

Сред важните за България теми от европейския дневен ред, Николай Младенов открои преговорите за Многогодишната финансова рамка и политиката към региона на Западните Балкани, където България има своята най-голяма отговорност.

Той подчерта необходимостта от публични инициативи, с които българското общество да бъде информирано за позицията на България, възможностите и проектите в рамките на тези дебати.

Само ясната и прозрачна комуникация връща и засилва доверието на гражданите в ЕС, но и в техните национални институции, каза от своя страна ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова.

„Ние обединяваме усилията си за по-голяма информираност и достъп на обществото до всичко, свързано с ЕС и европейския дневен ред", подчерта Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на ЕП в България.

#Николай Младенов #министър на външните работи #МВнР #Европейската комисия #ЕК #Европейския парламент #ЕП #Европа #България #Балкани #ЕС #Зинаида Златанова #Виолета Станичич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »