Нова библиотека отвори врати в Алма Матер

Нова библиотека отвори врати в Алма Матер
Премиерът Бойко Борисов и ректорът на СУ проф. Иван Илчев откриха новата библиотека на Алма Матер в първия ден на новата академична година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев откри обновената библиотека „Филологии“ на СУ „Св. Климент Охридски“ в понеделник заедно с премиера Бойко Борисов, образователния министър Сергей Игнатов и регионалния министър Лиляна Павлова.

Проф. Илчев обясни, че обновяването на библиотеката е по проект, финансиран със средства от ОП „Регионално развитие“, и е на обща стойност близо 3 млн. лева, предаде БГНЕС.

Премиерът и министрите участваха и в тържественото поднасяне на цветя пред паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви по време на откриването на новата академична година.

„Пазете това, което строим, и учете много“ беше призивът на министър-председателя към студентите.

Към това премиерът допълни и разочарованието си от недоброто ниво на българските студенти.

„Масовата част от студентите не са на нивото, което ни се иска, и преподавателите също трябва да помислят по този въпрос“, коментира той и се обърна към самите студенти с думите: „Заради кризата конкуренцията за работните места в света и Европа е такава, че трябва много да се подготвите“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници