Досега са разтоварени 800 тона тор от "Вера Су"

Досега са разтоварени 800 тона тор от "Вера Су"
A A+ A++ A

Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава. До този момент трите баржи са успели да разтоварят около 800 тона. С олекотяването на кораба е открита нова пробойна, предстои тя да бъде ремонтирана от водолаз. Голямата баржа, с капацитет от 700 тона, също е в готовност.

12 часа е продължило тази нощ разтоварването с трите баржи от европейската агенция по морска безопасност на товара от кораба "Вера Су", който е втечнен. При разторването на 800 тона от азотния тор обаче е открита нова пробойна и в момента водолазите правят подводен оглед, за да може да се разбере доколко е сериозна повредата. Що се отнася до претоварването, то продължава и днес, тъй като времето е благоприятно, съобщиха от Морската администрация.

Още една баржа, която е с вместимост 700 тона, другите три са с по сто тона, вече е транспортирана в района, така че има надежда, ако доброто време продължи, целият товар да бъде разтоварен, както и сухото вещество, за което вече има готовност за разтоварване. То директно ще замине за Варна, където ще бъде натоварено на вагони и операцията да приключи до утре сутринта, разбира се при най-благоприятна прогноза. Засега няма опасност за околната среда.

Снимка: БНР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"