Борисов: Студентите да учат повече, преподавателите да мислят

Борисов: Студентите да учат повече, преподавателите да мислят
Премиера Бойко Борисов откри обновената библиотека „Филологии“ и участва в церемонията за началото на академичната година в Софийския университет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Студентите да учат повече, призова премиерът Бойко Борисов възпитаниците на СУ "Св. Климент Охридски", който откри официално новата академична година.

Премиерът и министрите участваха и в тържественото поднасяне на цветя пред паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви по време на откриването на новата академична година, предаде БГНЕС.

„Пазете това, което строим, и учете много“ беше призивът на министър-председателя към студентите.

Дори и в този тържествен момент премиерът не пропусна да поговори за магистралите и за столичното метро, като подчерта пред всички студенти на Алма Матер, че през тази академична година, когато идват към университета, ще ги радват градинките, цветята, булевардите и отвсякъде ще могат да дойдат с метрото.

„Не може в 21. век да спорим трябват ли магистрали. В другите европейски държави хората вече казват „Стига магистрали, ще строим жп линии, защото е по-екологично“, коментира Борисов.

Към това премиерът допълни и разочарованието си от недоброто ниво на българските студенти.

„Масовата част от студентите не са на нивото, което ни се иска, и преподавателите също трябва да помислят по този въпрос“, коментира той и се обърна към самите студенти с думите: „Заради кризата конкуренцията за работните места в света и Европа е такава, че трябва много да се подготвите“.

По-късно следобед премиерът успя да отиде и до Велико Търново, където също взе участие в откриването на академичната година и за студентите от Великотърновския университет.

Отново заедно с министър Лиляна Павлова и кмета на Велико Търново Даниел Панов те откриха реновирания площад пред крепостта Царевец.

Ремонтът на площада е на стойност 1.275 млн. лева, част от проект за подобряване на туристически атракции в Община Велико Търново, финансиран отново от ОП „Регионално развитие“ за сумата от близо 6.260 млн. лева.

#министър-председател на България #Бойко Борисов #министър на регионалното развитие #Лиляна Павлова #министър на образованието #Сергей Игнатов #проф. Иван Илчев #ректор на СУ #Софийски университет #студенти #преподаватели #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"