Брутално! Цената на фалшивите сертификати стана тройна!

Брутално! Цената на фалшивите сертификати стана тройна!
A A+ A++ A

Цената на фалшивите ковид сертификати се е утроила само за броени дни и вече стига хилядарка.

Драстичният скок на цената се дължи на засиления интерес към заветния документ, осигуряващ безпроблемно влизане навсякъде, пише alarma.bg.

От първата минута на четвъртък, 21 октомври, зелен сертификат ще се изисква за посещение на заведения, молове и други големи магазини, кина, театри, концерти, спортни мероприятия. Затова днес пред някои ваксинационни центрове в страната се наблюдават опашки от желаещи да се имунизират.

Въпреки все по-масовата практика за издаване на фалшиви удостоверения за извършена ваксинация, досега властите не бележат кой знае какви успехи при залавянето на медицински лица, решили да припечелят някой лев.

Обичайната практика при подобни злоупотреби е ваксината да се изпръска във въздуха, вместо в рамото на „ваксинирания”. Така на практика нарушението остава недоказуемо.

Само за вчерашния ден, когато бяха въведени новите противоепидемични мерки, са изтеглени близо 50 000 документа за COVID-19 през Националната здравно-информационна система. В момента се теглят по над 1000 сертификата на минута.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »