СЗБ и БАЗ с кърваво писмо до Кацаров заради новите ковид мерки

СЗБ и БАЗ с кърваво писмо до Кацаров заради новите ковид мерки
A A+ A++ A
Остра реакция предизвикаха обявените нови мерки от страна на здравното министертство във връзка с нарасналия брой заразени с коронавирус у нас. От СЗБ и БАЗ отправиха закана за ежедневни протести, ако задължителният зелен сертификат на закрито  не бъде отменен. 
Ето какво още посочват представителите на заведенията у нас в обръщение към Стойчо Кацаров: 
 
Кацаров,
 
/без обръщение/
Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати" НЕ са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200м2.
Пак свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България !
Какво излиза - държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но няма топки да наложи същите условия за самата себе си! Цинично! Защо така, бе, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо.
Припомняме единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:
1. Всички условия за издаване на сертификати да важат за държавната администрация и структури.
2. Под условията за работа със сертификати да попадат всички нехранителни магазини с площ над 200м2.
3а издаване на серификат да се приемат:
-положителен тест за антитела!!!!
-отрицателен антигенен тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за преболедуване
-сертификат за ваксинация
ОТНОСНО НОВАТА ЗАПОВЕД НА МЗ:
СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм!
Кацаров,
ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай