Заведенията: Министерството няма куража да направи това, което трябва

Заведенията: Министерството няма куража да направи това, което трябва
A A+ A++ A

"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направят - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят...", коментира в "Преди всички“ Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България за новите мерки и протеста на работодателите, който те ще подкрепят.

"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излезем от тази криза", каза още пред БНР Коларов.

"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договаряме част от сумата да се плаща от нас. Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатории, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.

Той не уточни какъв процент са ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. От Сдружението обаче искат да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.

#МЗ #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »