Служителите в затворите искат среща с Ковачева

Служителите в затворите искат среща с Ковачева
Полицаи и служители от затворите протестираха срещу условията на труд и заплащането през ноември 2011 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) поиска среща с министъра на правосъдието Диана Ковачева, на която да бъде обсъдено възнаграждението им за 2013 г., съобщават от ръководството.

От ССЗБ искат да се изясни сегашното финансово състояние и проектобюджета за 2013 г., свързани с предложенията на Синдиката за увеличаване на заплатите на служителите, както и на работещите в двете специализирани дирекции „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“, предаде БГНЕС.

В изпратено писмо до Диана Ковачева синдикалистите изразяват мнение, че в правосъдното министерство липсва каквото и да е развитие на предложението им, изпратено преди повече от 20 дни, за свикване на Съвета за социално партньорство в министерството.

„Изразяваме загриженост от факта, че научаваме за тежкото финансово положение на двете дирекции, водещо до негативни за служителите последици и за мерките за преодоляването им от медиите“, пише още в писмото.

Сериозно безпокойство у служителите в затворите буди фактът, че от медиите са научили за водени преговори на министрите на Вътрешното министерство и Министерство на отбраната с финансовото ведомство за повишаване на възнагражденията на служителите в двете министерства.

Нямало обаче конкретна официална информация, свързана с намеренията на правосъдното министерство по отношение на исканията на ССЗБ, пише още в позицията на синдиката.

„Отново ли ще бъдем изправени пред свършен факт и ще получим многократно повтаряния през годините отговор: „За вас не са предвидени средства в бюджета?“, обръщат се с въпрос към правосъдното министерство от синдикалната структура.

„Напомняме Ви за поетите ангажименти от Вас и Вашия екип“, притеснени от оставащото малко време до крайния срок за внасяне на проектобюджета в парламента и с оглед пряката им заинтересованост, завършват писмото си от ССЗБ.

В началото на месец септември 2012 г. с писмо, което остава без отговор, от ресорния зам.-министър Пламен Георгиев Синдикатът на служителите в затворите поиска свикване на Съвета за социално партньорство към Министерството на правосъдието с предложение да бъдат обсъдени актуални въпроси, касаещи двете дирекции, припомнят от синдиката.

ССЗБ участва на 23 септември в протеста на служителите на МВР, а официално с Отворено писмо декларация до премиера Бойко Борисов, министрите на финансите, вътрешните работи и правосъдието Симеон Дянков, Цветан Цветанов и Диана Ковачева изрази и позиция в подкрепа на искането за увеличаване на заплатите в МВР.

С писмото от Синдиката отново настояха за реални действия, които да гарантират повишаване на професионалния и социален статус, на доходите и жизненото равнище не само на полицаите, а и в целия сектор „Сигурност“.

#служители #затвори #протест #Диана Ковачева #министър на правосъдието на България #писмо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници