За нов случай на насилие над дете в столична ясла даде гласност топ инфлуенсърката Белобрадова

За нов случай на насилие над дете в столична ясла даде гласност топ инфлуенсърката Белобрадова
A A+ A++ A

Елисавета Белобрадова - една от топ инфлуенсърките във Фейсбук, позната като Letiashtata Kozzila Erato, разбуни духовете в социалната мрежа с меко казано тревожна публикация. Водачката на една от софийските листи на Демократична България обърна внимание не на политически теми и агитации, а на нещо много разпространено и неприятно у нас. А именно - насилието над малки деца в градините и яслите. За пресен такъв случай от столицата Белобрадова даде гласност.

Ето какво написа тя:

Здравейте,

Знаете ли, че президентът прави петдесет лицеви опори за една минута?

Налага се да напиша това, за да привлека общественото внимание към факта, че отново имаме случаи на насилие в детско заведение - този път ясла. 23 СДЯ, София.

Не знам откъде да го отпочна, какво да кажа, което вече не съм казвала. Но ето пак.

ДЕЦАТА СА НАЙ-ВАЖНИ. ТОЧКА.

Ако сте се събудили днес с мисълта, че нещо друго има по-голямо значение, сте се объркали. Съдебната реформа, икономическата стабилност, системата на образование, здравната система - всички те са насочени да осигурят по-добър живот на гражданите. А гражданите, от които се очаква да пораснат, да работят, да са здрави, да променят света, са децата.

Те са и най-беззащитни, най-крехки, не могат да гласуват, не правят обороти по барове, нямат кредити, често дори не могат да прочетат, че някой е построил магистрала или раздава смарт часовник, защото са твърде малки.

А най-малките дори не могат да говорят, затова те най-лесно се бият, заплашват и заключват за наказание. После като се приберат у дома, започват отново да се напишкват нощем, да плачат, да се държат с две ръце като удавници за крака ти, докато се опитваш да ги накараш да прекрачат прага на яслата, защото знаят какво ги чака там, но не могат да кажат.

А знаете ли кои са изключително важни, освен децата?

РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА.

Защото това са хората, които изработват основната част от БВП и издържат цялата държава. И искам да ви съобщя, че не всички родители работят за 4000 лева месечно, че да си позволят частна ясла. Има хора, които работят за 1200 лева, държавната ясла им е единственият вариант и докато детето им пищи и се държи за панталона им, те закъсняват за работа и сърцата им се късат! В държавата, в която работната ръка вече е по-кът и от местата в детските ясли.

И за да е съвършено ясно какви са приоритетите, за да останат хора тук, които да станат свидетели на великите постижения, лицевите опори, грандиозните икономически планове, магистралите и прочие, най-важно е да се погрижим за децата, защото без тях абсолютно нищо няма значение.

А после и за родителите им, които работят от сутрин до вечер, за да има кой да плати магистралите, смарт часовниците, обществените поръчки, лицевите опори и всичко останало.

#елисавета белобрадова #Демократична България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »