Игнатов обеща още 32 млн. лв. за образование и повече стипендии

Игнатов обеща още 32 млн. лв. за образование и повече стипендии
Бойко Борисов, Лиляна Павлова, Сергей Игнатов и Михаил Михов участваха в церемонията по тържественото откриване на новата академична година в СУ „Св. Климент Охридски“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнителни 32 млн лв за образование в Бюджет 2013 и повече средства за европейски стипендии, обеща министърът на образованието Сергей Игнатов.

Той откри новата академична година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в компанията на ректора проф. Иван Илчев и премиера Бойко Борисов.

По случай празника министър-председателят тържествено откри и обновената библиотека на Филологическия факултет в Алма Матер, а на влизане в празничната аула беше посрещнат от турски студенти, които молеха за съдействие при признаването на българските дипломи в Турция.

В поздравителното си слово премиерът отбеляза, че висшето образование в момента все още не е на нивото, на което трябва да бъде.

#премиер на България #Бойко Борисов #проф. Иван Илчев #европейски стипендии #Бюджет 2013 #СУ „Св. Климент Охридски“ #министър на образованието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"