Кобрата пред студенти в Пловдив: Мечтите се сбъдват, ако се полагат усилия

Кобрата пред студенти в Пловдив: Мечтите се сбъдват, ако се полагат усилия
A A+ A++ A

Човек трябва да следва мечтите си, но не трябва да забравя какво си е пожелал. Защото рано или късно то ще се сбъдне, ако се полагат достатъчно усилия. Това бяха част от думите на боксьора Кубрат Пулев пред студентите на Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив в съботния ден.

 

 

Боксьорът бе категоричен, че най-трудните моменти в спорта, са най-трудните моменти в живота и не трябва да се поддаваме на емоциите. „Едно най-важните неща е в каква среда расте човек. Ние с брат ми сме отгледани с много любов и вярвам, че това е част от успеха ми“, сподели той със студентите и добави, че е важно всеки да вярва в себе си и да е готов след всяко падане да се изправи още по-силен от преди.

На въпроса кое е най-важното качество, което трябва да притежава един боксьор, Кубрат Пулев бе категоричен – интелектът, защото той е в основата на всяко едно нещо, но много са качествата, които трябва да притежава един боксьор, за да бъде успял – смелост, сила, хладнокръвие са само част от тях. Попитан кой е най-незабравимият мач за него, той сподели с присъстващите, че за него всички мачове са незабравими – и успехите, и загубите носят своите уроци. И въпреки че в България трудно се проправя пътят към успеха, пред най-добрия ни боксьор никога не е стояла дилемата дали да напусне държавата или не – „за мен този въпрос никога не е стоял – аз съм българин и само тук се чувствам на мястото си. Да – в чужбина има повече възможности, но това не означава, че трябва да отида там  - предлагаха ми друго гражданство, да си сменя името – дори не съм се замислял да го направя.  Намерих начин, по който хем да съм си българин, хем да успявам“. Що се отнася до политическия му проект, боксьорът отвърна уклончиво. По думите му  в политиката има още много работа, която трябва да бъде свършена, но не политиката е по-интересната тема за разискване в тази среща.

 „Когато има хубави думи за училището, значи сме на правилния път“, коментира проф. д.п.н. Георги Манолов в края на срещата и добави: „За първи път в преподавателската ми кариера се случи толкова известен човек да седне на студентската скамейката и да каже – искам да уча и да получавам още знания“ и изрази убеждението си, че ако продължава така, Кубрат Пулев ще има успешно политическо бъдеще. В края на срещата проф. д.п.н. Георги Манолов подари на Кубрат Пулев свои книги с пожеланието от книгите да получи нужните допълнителни знания, за да реализира успешна политическа кариера. От името на Студентския съвет и клуб „Полемика“ Мартин Тунов даде символичен подарък на госта, а второкурсникът Христо Варин подари на Кубрат Пулев ръчно правен хляб с пожеланието, ако влезе в политиката, да дойде време, в което има повече хляб за хората.

В края на срещата проф. Манолов загатна възможността за създаване на нови курсове и специалности с фокус върху спорта, където Кубрат Пулев да бъде преподавател.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »