Може да се помисли за маски на открито, заяви проф. Христова

Може да се помисли за маски на открито, заяви проф. Христова
A A+ A++ A

Пандемията се разраства и случаите на коронавирус нарастват у нас.Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болестипроф Ива Христова пред БНТ.

"Само три области имаме вече в жълто. Бяха пет. Всички други са прехвърлили 500 на 100 000 на двуседмична зона. Някои са вече в тъмночервено. Виждаме около София как се затяга обръча, което показва, че пандемията се разраства, случаите нарастват у нас", добави тя.

По думите й това се дължи на Делта варианта, който не е пощадил никого. "От друга страна на това, че младите останаха незасегнати от предишните вълни. Младите все пак решиха, че ще им се размине и не спазват мерките най-общо казано. Много важно е. То се изговори какво ли не - все пак да има дистанция, да се избягват събирания и да се носят маски"ы каза още директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Според нея може да се помисли за носене на маски на открито при събирания. "Ние трябва да сме подготвени, ако вълната нараства със следващи мерки. Много жалко е, че е толкова нисък ваксинационния обхват", допълни още проф. Ива Христова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"