Облачно, дъждовно и студено

Облачно, дъждовно и студено
A A+ A++ A

Ще остане облачно и дъждовно. На много места в Централна България количествата ще са значителни. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса.

Утре валежите ще продължат, на много места в източните райони със значителни количества, но постепенно валежите ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15 и 18 градуса, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималната температура на 1200 ще е около 8, на 2000 метра - около 1 градуса.

В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане умерен, от север-северозапад. Ще се задържи хладно за периода, със значителна облачност; ще има и превалявания, но слаби и на малко места. И в понеделник все още на отделни места, главно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби превалявания. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните ще започнат да се повишават.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »