Български хотели влизат в „черния списък” на Русия

Български хотели влизат в „черния списък” на Русия
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Български хотели може да бъдат включени в „черен списък“ на Русия, заяви ръководителят на Федералната агенция за туризъм на руската държава „Ростуризъм“ Александър Радков.

Радков обясни, че фалитите на туроператори ще продължат и Русия е длъжна да „създаде механизми за защита правата на туристите“, коментира той в интервю за изданието „Газета ру“, цитирано от „Фокус“.

|Към това ръководителят на „Ростуризъм“ посочи, че вече е създадена асоциацията „Турпомощ“.

Радков припомни и проблемите на туристи в България през това лято, когато фалира руски туроператор.

„За съжаление, в редица случаи имаше некоректно поведение от страна на чуждестранни хотели, имаше случаи на изнудване за пари в България. На туристите им се предлагаше повторно да заплатят своя престой, те бяха заплашвани, предупреждаваха, че ще ги включат в измислени „черни списъци“ и им се оказваше психологически натиск“, сподели Радков.

Той заяви, че Русия вече има опит с формиране на „черен списък“ на хотели, в които се нарушават правата на руските туристи, и затова „Ростуризъм“ ще продължи да съветва туроператорите да не работят с тях.

За първите осем месеца на 2012 г. руският туристически пазар за първи път е заел първо място в България, като е изпреварил германския, гръцкия и румънския.

За последните пет години делът на руските туристи в България се е увеличил повече от двойно – от 5.7% през 2008 г. до 11.7% през 2012 г., беше оповестено пък в изследването на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), цитирано от Интерфакс.

По данни на асоциацията най-много руски туристи са посетили България през месец юли, а през август техният брой се е увеличил с 42% в сравнение с миналата година.

#Александър Радков #АТОР #туризъм #България #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"