Гръмотевична буря спряла още на 1 юли камерите на КАТ на входните артерии под тепетата

Гръмотевична буря спряла още на 1 юли камерите на КАТ на входните артерии под тепетата
A A+ A++ A

Общинският съвет в Пловдив ще гласува дарение от 4000 лева на ОД на МВР – Пловдив, с което да се ремонтира системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на града.

Причината е, че системата не работи заради гръмотевична буря още през лятото, след която един от сървърите е бил повреден. Инцидентът е станал на 1 юли, като оттогава системата е спряла да засича автомобилите , които минават през входно-изходните точки на града. На 28 август отново е била засечена неизправност в хардуера. Поради тази причина директорът на полицията Димитър Балев е поискал от Община Пловдив средствата в размер на 4000 лева за ремонт на системата, тъй като в бюджета на полицията не разполагали с тези средства.

Колегите от trafficnews.bg припомнят, че самата система за наблюдение на входно-изходните точки на града бе изградена от Община Пловдив за 320 000 лева, а след това дарена на МВР – Пловдив. Тя включва 44 камери на 11-те входно-изходни артерии.

Системата позволява да се идентифицират моторни превозни средства, характеризира се с висок процент на разпознаваемост както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера на други държави. Получената информация  се ползва изцяло от полицейските служители в работата им по превенция на престъпността.

#Пловдив #камери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"