Гешев излезе с предложение към Рашков преди изборите

Гешев излезе с предложение към Рашков преди изборите
A A+ A++ A

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до председателя на ДАНС Пламен Тончев писмо с предложение за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори за президент и за Народно събрание на 14 ноември 2021 г.

Създаването му цели да подобри организацията за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на вота.

"Работата на тази структура е показала (в период от повече от 10 години) трайно добри резултати и практики, които са изцяло в интерес на българските граждани", смята главният прокурор.

Обхватът на действие на Междуведомственото звено ще е от деня на откриване на предизборната кампания (15.10.2021 г.) до 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Споразумение за създаване на такова звено за предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 г. беше подписано само с ДАНС.

Ръководството на Прокуратурата на Република България потвърждава ангажираността си за активно взаимодействие между институциите с цел гарантиране провеждането на честен и прозрачен вот, и споделя убеждението, че само със съвместните усилия на всички правоохранителни и правоприлагащи институции в рамките на функционалната им компетентност могат да бъдат постигнати очакваните от българското общество резултати.

#Иван Гешев #Бойко Рашков #МВР #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »