Гришо разби ракета №1 на САЩ и постигна историческо класиране в "Рая на тениса"

Гришо разби ракета №1 на САЩ и постигна историческо класиране в "Рая на тениса"
A A+ A++ A

Григор Димитров продължи възходящото си представяне с успех 6:3, 6:4 над 211-сантиметровата първа ракета на САЩ Райли Опелка, който е и 20-и в световната ранглиста. Така Гришо за първи път в кариерата си постигна две поредни победи в Индиън Уелс и се класира на осминафиналите в "Мастърс"-а, провеждащ се в прословутия комплекс, известен като "Рая на тениса".

Хасковлията ще се изправи срещу водача в схемата Даниил Медведев или Филип Краинович, но каквото и да се случи оттук нататък в надпреварата, то програмата "минимум" бе изпълнена по изключително убедителен начин.

В Сан Диего Григор напомни за най-добрите си години и сега продължи възхода срещу доста коварен съперник и при неудобни условия заради силния вятър, който често променяше и "си играеше" с траекторията на топката. Бавният корт също не се понрави на Опелка, но Димитров беше много по-прецизен на свой сервис и изобщо не позволи на съперника си да се добере дори до шанс за пробив.

С рекордното си класиране в Индиън Уелс Гришо почти сигурно си осигури и изкачване с още една позиция в световната ранглиста до 27-ата. Според статистиката, освен очевидното предимство при сервис, срещу Опелка той е направил 18 уинъра и само 4 непредизвикани грешки.

 

#Григор Димитров #Индиън Уелс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »