Радев: Случката с Вера Су е заради наследената липса на техника, норми и назначения на калинки от ГЕРБ

Радев: Случката с Вера Су е заради наследената липса на техника, норми и назначения на калинки от ГЕРБ
A A+ A++ A

Картината на кораба „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента, когато управляваше Борисов. Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо – да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата. Това заяви днес в отговор на журналистически въпроси президентът Румен Радев.

Попитан за заседналия край Камен бряг кораб, държавният глава посочи, че служебният кабинет е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море. „Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника“, заяви Румен Радев и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза, въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика.

Държавният глава приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки „нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване“

В отговор на въпрос за издигнатия от ДПС кандидат-президент държавният глава посочи, че с този ход г-н Карадайъ е отправил „послание към своите избиратели, към членовете на своята партия и в опит максимално да ги мобилизира“. „Мисля, че кампанията ще бъде нормална, ако избегнем войната с компроматите“, заяви Румен Радев преди участието си в Годишната среща на бизнеса с правителството.

#Румен Радев #вера су #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »