"Спаси София": Тежка техника троши жълтите павета, докога 10-ина строителни компании ще узурпират целия бранш?

"Спаси София": Тежка техника троши жълтите павета, докога 10-ина строителни компании ще узурпират целия бранш?
A A+ A++ A

"Спаси София", организацията, чиито лидер е младият общински съветник Борис Бонев, публикува следното и зададе логични питания:

🏗🚧Цял ден строителни компании протестират в центъра на София, разполагайки тежка техника върху жълтите павета - културна ценност на столицата от национално значение. Това ни провокира да поставим няколко въпроса:

❓Защо ентусиазмът, с който тези фирми се борят за стотици милиони, никакъв го няма, когато трябва да се строи качествено и в срок?

❓Защо 10-тина строителни компании са узурпирали целия строителен бранш в България, принуждавайки стотици малки фирми да им работят за жълти стотинки като подизпълнители?

❓Докога големите фирми ще бавят плащанията към подизпълнители, въпреки че държавните пари вече са им преведени?

❓Ще питаме и #КОЙ е разпънал голям политически чадър, за да получават тези 10-тина фирми на практика всички обществени поръчки за строителство?

❓Защо Трейс, Джи Пи груп, ПСТ, Водстрой, ВДХ, Щрабаг, ГБС, Галчев, Калистратов... никога не носят отговорност за безобразно некачествените ремонти, които извършиха през последните години, усвоявайки милиарди от нашите пари?

❓Дали защото именно този политически чадър, който им осигурява тлъстите поръчки, после е впрегнат да ги защитава от глобите, заложени в подписаните договори?

💲Въпросите са много, а отговорите - неудобни, защото ще лъсне дългогодишната зависимост на "големите" в този бранш с ГЕРБ. Всичко това за сметка на обществения интерес и хилядите работници, които са лишени от заслужените им заплати, заради далаверите на шефовете им.

#СпасиСофия #РемонтНаРемонта

Включи се в битката ни за София с месечно или еднократно дарение тук: https://spasisofia.org/bg/podkrepi-ni

#Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"