Слабакът Литва ни заши 3 звучни шамара! Мондиал - пак през крив макарон

Слабакът Литва ни заши 3 звучни шамара! Мондиал - пак през крив макарон
A A+ A++ A

България загуби като гост на Литва в световна квалификация. "Лъвовете" отстъпиха с 1:3 във Вилнюс и не успяха да убедят с играта си.

Първо Димитър Илиев пропусна дузпа, а след това домакините откриха чрез Ласикас. Кирил Десподов изравни през второто полувреме, а в края на мача за две минути литовците решиха всичко с попадения на Черних.

Това беше и първа победа за балтийците през тези квалификации. Така съставът на Ясен Петров е на 4-ото място в групата с 5 точки, докато литовците са на последната позиция с три пункта.

Срещата започна интересно. Още преди да изтече 1-ата минута, КирилДесподов изпълни от фаул, но капитанът Васил Божиков се размина да засече от опасна близост пред вратата на домакините. Последва мигновен отговор от домакините. Каролис Лаукземис стреля от малък ъгъл, топката мина на сантиметри до далечната греда на вратата, пазена от Мартин Луков. В 12-ата минута нашите играчи получиха право да изпълнят дузпа. След изпълнение на корнер на Вайткунас, Петко Христов бе фаулиран в наказателното поле при борба за топка. Домакините бурно протестираха, но ВАР потвърди решението на съдията. Зад бялата точка застана Димитър Илиев, който не успя да вкара, след като не изпълни добре, твърде слабо и неточно.

Четири минути по-късно се потвърди футболното правило - като не вкараш, ще ти вкарат, за жалост в наша вреда. Защитата на тима ни се пропука и допусна Арвидас Новиковас да напредне по левия фланг и подаде към свободния в наказателното поле Юстас Ласикас, който матира Луков за 1:0. Последва по-игра на домакините. "Лъвовете" така и не успяваха да се организират добре и допускаха много грешки.

През втората част събитията на терена не се промениха кой знае колко, с тази разлика, че "трикольорите" все пак успяха да вкарат. В 64-ата минута, Кирил Десподов изпълни перфектно от пряк свободен удар, топката мина над стената и влетя в мрежата на домакините за 1:1. В 82-ата минута, топката бе центрирана в наказателното поле, наш играч не успя да избие добре и Фьодор Чернуч се разписа. Само две минути по-късно, отново Фьодор Чернуч засече с глава от корнер и направи 3:1.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"