Лапорта разкри Меси: Можеше да играе в Барса без пари, но не пожела

Лапорта разкри Меси: Можеше да играе в Барса без пари, но не пожела
A A+ A++ A

Шокиращото напускане на Лионел Меси на Барселона това лято беше голям удар за клуба. Много се говори дали аржентинецът е можел да остане на „Камп Ноу“ при настоящото финансово положение на каталунците.

Президентът Жоан Лапорта заяви, че до последно се е надявал, че Меси ще играе за без пари в Барселона.

„Не се ядосах на Меси. Не мога да се ядосам на някого, към когото имам такова уважение и признателност. Но идва момент, когато и двете страни виждат, че е невъзможно да продължат заедно напред. Има известно разочарование и от двете страни. Имах огромно желание той да остане, но също така Меси и семейството му имаха голям натиск заради офертата, която получиха от Париж“, коментира Лапорта в интервю за радио „Каталуня“.

„Мисля, че знаеха, че ако не подпишат нов договор с нас, ще отидат в ПСЖ. Надявах се, че в последната минута ще има промяна и Меси ще остане да играе при нас без пари, но не може да помолим играч на нивото на Меси да направи това. Убеден съм, че Ла Лига щеше да приеме подобен ход“, добави президентът на Барселона.

„Правех най-доброто за Барселона. Никога не мога да си позволя да изложа институцията на риск. Меси вече имаше офертата от ПСЖ. Всички знаеха, че той има много мощно предложение.“

„Искаше ми се да може да изпратим Меси подобаващо, той го заслужава, но ситуацията с COVID-19 не го позволява“, каза още Жоан Лапорта.

#Лионел Меси #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай