Изселници в Турция искат офиси на ГЕРБ

Изселници в Турция искат офиси на ГЕРБ
Вътрешният министър Цветан Цветанов се срещна с турския си колега Идрис Наим Шахин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Български изселници в Турция настояват управляващата партия ГЕРБ да разкрие офиси в южната съседка на България.

В навечерието на изборите вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отиде на неочаквана среща с представители на групите в чужбина, които традиционно осигуряват голяма част от вота в полза на ДПС.

„Уважаваме всички български граждани и работим, за да направим по-добър живота за всички без значение от техния произход, етнос и религия”, каза Цветанов в Анкара, цитиран от бТВ, по време на срещата си с 20-тина български изселници от Бурса, Измир, Истанбул и турската столица.

Срещата не беше предвидена, но от изселническите организации разбрали, че вицепремиерът идва на посещение заради конгреса на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието.

Изселниците са се свързали с народния представител от ГЕРБ – Кърджали, Цвета Караянчева, и настояли да се срещнат с вицепремиера.

Изселниците настояха ГЕРБ да разкрие партийни офиси в Турция. От своя страна министърът ги увери в готовността това да се случи при първа възможност и пое ангажимент да посети лично градовете с български изселници.

По време на срещата Цветанов не пропусна да представи всички постижения на правителството на ГЕРБ.

Като пример той посочи строителството на „мащабни инфраструктурни обекти”. Освен магистрали се строят и ремонтират пътища и в райони като Кърджалийско, Разградско, Търговищко, Шуменско и Силистерснко, похвали се Цветанов.

По традиция той отбеляза, че тези проекти са били изоставени от останалите политици през последните 20 г.

Вицепремиерът подчерта, че в реализацията на политиката на ГЕРБ помагат и избраните кметове и общински съветници от турски произход. Като пример Цветанов посочи кметът на Дулово Юксел Ахмед.

По-късно в неделя Цветанов се срещна в Анкара с турския си колега Идрис Наим Шахин.

Двамата обсъдиха идеята за създаване на съвместни патрули по границата и изграждане на контактен център за полицейско и митническо сътрудничество.

„Турция е много важен партньор за България в областта на борбата с наркотрафика, трафика на хора и нелегалната миграция", посочи Цветанов.

Вицепремиерът подчерта, че България подкрепя започването на визовия диалог между Европейския съюз и Турция.

#Турция #България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #ГЕРБ #ДПС #Анкара #Бурса #Измир #Истанбул #Кърджали #Цвета Караянчева #Дулово #Юксел Ахмед #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"