И Радост Драганова скочи срещу АКФ: Не познавам Цацаров, ще съдя бившия ми съпруг

И Радост Драганова скочи срещу АКФ: Не познавам Цацаров, ще съдя бившия ми съпруг
A A+ A++ A

Вече депозирах молба в „Антикорупционния фонд“ да ми предоставят оригиналите на записите с бившия ми съпруг Явор Златанов. Когато ги получа, готова е исковата ми молба и ще го дам под съд, както вече съм го съдила и съм печелила дела срещу него заради слухове, които е пускал за мои любовници.

За всички е ясно, че аз не познавам г-н Цацаров. Той също със сигурност няма представа коя съм. Но тази война започва да се отразява на семейството ми и не знам защо съм въвлечена.

Това казва в своя позиция  Радост Драганова във връзка със скандала, в който бе забъркана тя и шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Ето писмото, което е изпратила до „Антикорупционния фонд“:

"Относно: Материал, публикуван на 04.10.2021 в YouTube канал на „Антикорупционен фонд" със заглавие „Явор Златанов, липсващият глас от "Осемте джуджета", част 1

Уважаеми Господа,

Майка съм на Изабела Златанова и за огромно мое съжаление, в продължение на години съм принудена с тревога да следя спора между нейния баща Явор Златанов и дядо й - Илия Златанов.

Спор, в който заради семеен бизнес и пари син се изправя срещу баща и баща застава срещу детето си. Всичко това е лишено от базисни човешки ценности и никога не съм си представяла, че детето ми ще бъде свидетел на подобни отношения, а още по-малко, че ще бъде въвличана публично в това.

Оставям без коментар частта, свързана с изнесените в материала твърдения за последващи неправомерни действия на прокурори, адвокати, лекари и посредници, като вярвам, че обективната истина относно този неприятен случай ще бъде изяснена и ще се стигне до справедлива развръзка.

Към настоящия момент, с Ваша помощ или в резултат на Вашето бездействие, 14-годишната ми дъщеря е пряк участник във вече криминалната свада между нейните баща и дядо.

В интервюто Явор Златанов приписва действия на дъщеря ми, а именно, че тя е провела разговор с мен за прокурор и мои близки отношения с него и след това е предала съдържанието на този разговор на баща си.

Нищо от изнесеното не е вярно, но по-същественото е, че намесата й във Вашето интервю предизвика в нея изключителна тревога. Пиша това, защото към настоящия момент дъщеря ми живее с мен и прекарва и споделя с мен първите часове, след публикацията Ви. Включвайки информация за детето ми (още повече невярна) я поставя в конфликт-баща срещу майка и я намесва по крайно недопустим начин. За нея фигурите на майката и бащата трябва винаги да останат неопетнени и значими. Особено на нейната възраст.

Ако аргументите ми като майка не са Ви достатъчни, ще Ви предоставя и юридически такива:

Изнесената в изготвения от Вас видеоматериал информация относно дъщеря ми представлява разгласяване по публичен начин, пред неограничен кръг лица на сведения и данни за личността на малолетно дете.

(Сведения и данни за личността на дете, съгласно §1, т. 2 от Допълнителните разпоредби на Закона за представлява всяка информация за детето по смисъла на Закона за закрила на личните данни. Съгласно чл. 2 на ЗЗЛД, лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.

Легалната дефиниция на „специфични признаци" е дадена допълнителните разпоредби на ЗЗЛД: такива, свързани с физическа, физиологична, генетична, психическа, психологическа, икономическа, културна, социална или друга идентичност на лицето, като тук се включва и образът на дете, възпроизведен върху всякакъв носител

Чл. 16 от Конвенцията на ООН за правата на детето се гарантира правото на всяко дете да бъде защитено срещу произволна или незаконна намеса в личния му живот, семейство, дом или кореспонденция, както и срещу незаконно посегателство срещу неговата чест и репутация.)

Обстоятелството, че данните за личността на детето ми са разгласени от баща й, не изключва отговорността на Фондация „Антикорупционен фонд", посочена като автор на интервюто.

Публичността на разгласяването е осъществена именно от авторите, чрез включването на тези твърдения на Явор Златанов в изготвения видеоматериал.

С включването във видеоматериала на твърденията на Явор Златанов относно дъщеря ми е нарушена забраната по чл. 11а, ал.1 от Закона за закрила на детето да бъдат разгласявани данни за личността на детето без съгласието на двамата родители. Нарушено е и изискването на чл.На, ал.З на ЗЗД освен съгласие на двамата родители, да бъде получено и съгласието на навършилото 14 години непълнолетно дете.

Фондация „Антикорупционен фонд", посочена като автор на видеоматериала не е търсила и получавала моето съгласие, да бъдат разгласявани сведения и данни за личността и личния живот на непълнолетната ми дъщеря. Такова съгласие Фондация „Антикорупционен фонд" не е получавала и от дъщеря ми, както Ви задължава нормата на чл. 11а, ал.З от ЗЗД.

Относно изнесеното в интервюто твърдение от бившия ми съпруг, че съм „Гадже на Сотир Цацаров" ще кажа само едно:

Не познавам г-н Цацаров и никога при никакви обстоятелства не съм се срещала с него.

Всички тези твърдения представляват груба и недопустима клевета, която за съжаление получава широк отзвук и е препечатана в множество различни медии. Вече съм предприела необходимите действия и до края на тази седмица ще бъде депозирана частната ми тъжба и потърсена наказателна и гражданска отговорност по съдебен ред.

Предвид тези обстоятелства, намирам действията на Фондация „Антикорупционен фонд" за недобросъвестни и извършени в нарушение както на Закона за закрила на детето, така и на стандартите за добра журналистическа практика - поведение, което не отговаря на стремежа на Фондацията да търси и отстоява обективната истината.

С оглед на горното, моля:

1. Да ми предоставите запис в пълната дължина на видеоматериала „Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета", част 1, публикуван на 04.10.2021г в платформата за споделяне на видео съдържание You Tube, канала „Anticorruption Fund", който ми е необходим, за да бъде представен пред компетентния съд като доказателство за ангажиране на наказателната отговорност.

2. Незабавно да бъде премахната и свалена от публичен достъп във всички платформи частта от материала, в която Явор Златанов изнася твърдения от името на непълнолетното ми дете

Изабела Златанова, а именно - в частта от мин. 30'36" до мин. 32'29".

3. В случай, че за мен или за дъщеря ми Изабела Златанова има изнесени твърдения или сведения в следващи части на цитираното интервю, моля да бъда предварително запозната, за да изразя становището си.

Очаквам обратна връзка и незабавна намеса.

С уважение,

Радост Драганова".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »