Борисов отново поиска 200 млн. евро гаранция за „Белене”

Борисов отново поиска 200 млн. евро гаранция за „Белене”
Министър-председателят обяви пред журналисти, че през май следващата година ще започне предизборната кампания на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато инвеститорът в АЕЦ „Белене” даде гаранция от 200 млн. евро, тогава ще разговаряме с тях, заяви за пореден път премиерът Бойко Борисов.

Това министър-председателят каза пред журналисти в сопотското село Анево в отговор на въпрос дали може да даде повече информация за бъдещия инвеститор на втората атомна централа в България.

Попитан дали се е виждал с представители на американския „Глобъл пауър консорциум” Борисов отговори, че при него идват хиляди хора и инвеститори и че той не помни да се е срещал с тях.

Министър-председателят добави, че те трябва да заявят официално интереса си по определения ред, след като са внесли банковата гаранция.

В събота министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев коментира, че очаква от енергийния департамент на САЩ отговор до седмица относно появилия се инвеститор за АЕЦ „Белене" „Глобал Пауър".

Премиерът Борисов участва в отбелязването на 100-годишнината от Балканската война.

Събитието премина с военен церемониал пред паметниците на генералите Георги и Владимир Вазови в Сопот.

Освен Бойко Борисов, присъстваха и областният управител Здравко Димитров, кметът на община Сопот Веселин Личев, депутати, десетки граждани.

Пред паметниците на двамата генерали бяха положени венци и цветя.

Малко по-късно официалните лица заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов откриха в село Анево изцяло реконструирана и модернизирана водопроводна мрежа.

Проектът е реализиран по програмата за развитие на селските райони и е на стойност 2.6 млн. лева.

Премиерът разгледа и новооткрития християнски храм в селото „Свети Архангел Михаил" и поздрави семейството на основния дарител Щерьо Щерев, починал преди освещаването на храма.

Борисов поздрави и кмета на селото Никола Николов за добре изработения проект, като го даде за пример на Севлиево, предаде БТА.

Министър-председателят обяви пред журналисти, че през май следващата година ще започне предизборната кампания на ГЕРБ.

„Има решения за партията, които ги вземам аз – кой ще бъде водач на листи, кой ще се занимава с партийни работи, кои ще са министри", подчерта Бойко Борисов.

По думите му всичко, което ще се изговори до тогава, ще бъде интерпретация.

#Бойко Борисов #премиер #АЕЦ „Белене” #министър-председател #Сопот #Анево #България #Глобъл пауър консорциум #САЩ #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Балканската война #Здравко Димитров #кмет на Сопот #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Щерьо Щерев #Никола Николов #Севлиево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"