Бойко открива пътища, за да „ги е яд някои други“

Бойко открива пътища, за да „ги е яд някои други“
Борисов и регионалният министър Павлова режат лентата на един от новите пътни участъци. Снимка: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Рехабилитирани участъци на пътищата от Силистра за Добрич и Силистра за Русе бяха открити в неделя от министър-председателя Бойко Борисов.

Общата дължина на откритите пътни участъци е 167 км, а стойността на двата проекта надхвърля 49 000 000 евро без ДДС.

По тези пътища на денонощие преминават по над 4000 моторни превозни средства, според транспортната статистика.

„До 15 месеца се очаква да бъде завършена рехабилитацията на 107 км от пътя Силистра–Шумен“, съобщи премиерът, цитиран от БТА.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова оповести, че са осигурени средства за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в седем училища и детски градини в Силистра и за център от семеен тип за деца с увреждания.

„Правиме си ги пътищата, откриваме си ги, а някои други само ги е яд“, каза министър-председателят по повод вътрешнополитическата обстановка и действията на правителството, цитиран от „Стандарт“.

„Докато ние строим пътища, други продаваха летища“, коментира Борисов решението на предишния кабинет да се раздели със самолетните писти в крайдунавския град, отписани от държавните активи през мандата на тройната коалиция.

Според премиера протестите на земеделските производители биват подклаждани  от ръководители на една от политическите партии.

„Но аз им се радвам на тези протести, защото на базата на тях може да изпъкне още повече това, което сме направили“, каза министър-председателят, цитиран от БТА.

#Силистра #Русе #Добрич #Шумен #Бойко Борисов #министър-председател на България #земеделски производители #протести #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »