Кабаков даде смешна дузпа за Севиля в ШЛ и накара щаба на Волфсбург и милиони фенове да се чудят и маят

Кабаков даде смешна дузпа за Севиля в ШЛ и накара щаба на Волфсбург и милиони фенове да се чудят и маят
A A+ A++ A

Българският съдия Георги Кабаков се поизложи в Шампионска лига и вероятно зачеркна шансовете си да свири на Мондиала догодина, каквато е голямата му цел. Скандалният пловдивчанин, който често е обвиняван в пристрастия и тенденциозност от клубовете у нас, сега "блесна" и се превърна в главно действащо лице и в Европа. 

С негова помощ Севиля се измъкна в гостуването си на Волфсбург в ШЛ след спорна дузпа, свирена за много дискусионно нарушение на Гилавоги срещу Ерик Ламела. Всъщност, такива ситуации в наказателните полета има по поне 10 на мач, а трудно се дават и в средата на терена за фаул.

Срещата от група "G" завърши при резултат 1:1, като попадението за андалусийците падна в 87-ата минута и бе дело на Иван Ракитич, който реализира отсъдения от родния арбитър наказателен удар. Преди това Волфсбург поведе с гол на Ренато Щефен.

Двубоят започна много оспорвано, като двата тима създадоха по няколко добри положения, но така и не успяха да стигнат до гол. В 24-ата минута гостите от Севиля имаха сериозни претенции за дузпа. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Георги Кабаков прецени, че няма достатъчно предпоставки да посочи бялата точка. 

Само пет минути по-късно родният съдия отново трябваше да се допита до системата за видеонаблюдение, след като Рафа Мир повали Максимилиан Арнолд в пеналта. След консултацията с ВАР обаче Кабаков реши, че отново няма дузпа. 

В началото на втората част "вълците" поведоха в резултата. Ренато Щефен се възпозлва от една отскочила топка и от близко разстояние се разписа за 1:0. Малко по-късно Вут Вегхорст стреля опасно, но Боно успя да избие. 

Севиля имаха нови претенции за дузпа в 81-ата минута. Кабаков отново се консултира с ВАР и прецени, че такава няма. След само 3 минути обаче родният съдия даде меко казано спорен наказателен удар за андалусийците. Джошуа Гилавоги подложи крак на Ерик Ламела в пеналта, като ситуацията бе разгледана със системата за видеонаблюдение. В крайна сметка Георги Кабаков реши да посочи бялата точка, а също така да изгони Гилавоги за втори жълт картон, което отприщи цунами от ярост в немския лагер. Зад топката застана Иван Ракитич, който не сгреши и оформи крайното 1:1.

В другия мач от групата Ред Бул Залцбург победи Лил с 2:1 като домакин. Карим Адейеми даде аванс на австрийците в 35-ата минута. В началото на втората част отново той се разписа за 2:0. В 62-ата минута Бурук Йълмаз върна едно попадение за Лил, но силите на французите стигнаха само до там.

Резултатите от снощи в ШЛ:

Група Е:
Байерн - Динамо Киев 5:0

1:0 Роберт Левандовски (12-дузпа), 2:0 Роберт Левандовски (27), Серж Гнабри (68), 4:0 Лерой Сане (74), 5:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг (87)

Бенфика - Барселона 3:0
1:0 Дарвин Нуньес (3), 2:0 Рафа Силва (69), 3:0 Дарвин Нуньес (78-дузпа)

Група F:
Аталанта - Йънг Бойс 1:0

1:0 Матео Песина (68)

Манчестър Юнайтед - Виляреал 2:1
0:1 Пако Алкасер (53), 1:1 Алекс Телеш (60), 2:1 Кристиано Роналдо (90+5)

Група G:
Залцбург - Лил 2:1

1:0 Карим Адейеми (36-дузпа), 2:0 Карим Адейеми (53-дузпа), 2:1 Бурак Йълмаз (63)

Волфсбург - Севиля 1:1
1:0 Ренато Щефен (49), 1:1 Иван Ракитич (87-д.)

Група H:
Зенит - Малмьо 4:0

1:0 Клаудиньо 9', 2:0 Далер Кузяйев (49), 3:0 Алекс Сутормин (80), 4:0 Вендел (90+4)

Ювентус - Челси 1:0
1:0 Федерико Киеза (46)

#Георги Кабаков #Шампионска лига #дузпа #Севиля #Волфсбург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"