Чернокожият бизнесмен Кейн излезе от президентската борба в САЩ

A A+ A++ A

Чернокожият бизнесмен Хърман Кейн обяви в събота, че се оттегля от борбата за номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ догодина.

Кейн, който изненадващо поведе сред останалите републикански претенденти, според проучванията на общественото мнение в САЩ, се оттегли на фона на обвиненията срещу него в сексуално посегателство и извънбрачна връзка.

„От днес, с много молитви и душевни търсения, аз прекратявам моята президентска кампания", каза 65-годишният Кейн в изявление по телевизията, цитиран от световните агенции и БТА.

В същото време той определи обвиненията по свой адрес като неоснователни и подчерта, че напуска борбата заради стреса, на който е подложено семейството му.

След като Кейн започна своята кампания, той бе обвинен в сексуално посегателство от четири жени.

Предполагаемите инциденти датират от 90-те години на 20-и век, когато чернокожият представител на консервативното и либертарианско движение Чаеното парти е оглавявал Националната ресторантьорска асоциация в САЩ, уточнява БТА.

Миналата седмица жена обяви, че е имала 13-годишна извънбрачна връзка с Кейн. В интервю за телевизия Си Ен Ен той отхвърли тези обвинения и обеща да остане в надпреварата.

В един момент Кейн бе фаворит за номинацията на Републиканската партия за предстоящите през ноември догодина президентски избори в Съединените щати.

Откакто обвиненията срещу него започнаха да се появяват миналия месец, неговата популярност обаче спадна.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"