Младеж с разбито сърце подпалил 4 коли и фургон в Пловдив, защото момиче не му вдигало

Младеж с разбито сърце подпалил 4 коли и фургон в Пловдив, защото момиче не му вдигало
A A+ A++ A

Младеж от Пловдив застана пред съда след серия палежи под тепетата. През 2018 година той запалил фургон на фирма, както и 4 автомобила.

Днес Георги се изправи пред магистратите от Окръжен съд. Той пристигна сам, без защитник, тъй като адвокатката му е в болница. В залата липсваха и част от пострадалите, чиито коли са били опожарени.

Георги е родом от Пловдив, живее в квартал "Кючук Париж", пише trafficnews.bg. Той работи при вуйчо си в автосалон в село Труд. На 23 май вечерта Жоро се прибирал от работа и веднага след това отишъл на концерт на Младежкия хълм. През цялото време се опитвал да се свърже с момиче, към което имал чувства. Девойката обаче не отговаряла.

Това силно разстроило младежа. В гнева си той решил да извърши палеж, само и само да стане известен и да привлече внимание към себе си. Първо възпламенил фургон на фирма в центъра на Пловдив. Георги събрал боклуци до гумата на превозното средство, драснал клечката и избягал. Прибирайки се към дома си в Кючука, на бул. „Македония” забелязал две аудита, паркирани едно до друго. Отново събрал боклуци до колите, запалил ги и останал да се любува на пламъците. Когато огънят обхванал двата автомобила, Георги се обадил на спешен телефон 112. Изчакал пожарникарите и дори сам се похвалил, че е героят подал сигнал.

След инцидента се отправил към магазин Билла, в района на който живеел. На ул. „Димитър Талев” подпалвачат отново решил да „блесне” и отново си набелязал две коли. Схемата била същата, но случаен минувач изпреварил Георги и пръв подал сигнал за инцидента.

Жоро останал отново на мястото на инцидента и събудил подозрения сред пожарникари и полиция, тъй като в рамките на час се появил на два палежа. Пред униформените Георги сам признал за палежите, обяснявайки, че се чувства самотен.

Спрямо него е повдигнато обвинение.

#Пловдив #палежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »