Пред реална опасност от екокатастрофа: Торове се сипят в Черно море от заседналия кораб край Камен бряг (ВИДЕО)

Пред реална опасност от екокатастрофа: Торове се сипят в Черно море от заседналия кораб край Камен бряг (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Повреда на машина спря прехвърлянето на товара от заседналия кораб край Камен бряг. Работата на екипите е преустановена до отстраняването на проблема.

Торове от заседналия кораб край Камен бряг падат в морето по време на разтоварването на плавателния съд. Това показват кадри във Facebook, публикувани в групата Maritime.bg.

Потребителите в групата коментират, че опасността от екокатастрофа е реална.

Резултати от проби взети на 25 септември показаха, че заклещеният кораб е замърсил водите на Черно море. Вчера в прехвърлянето на товарите от плавателния съд се включи и втори кран.

„Най-вероятно ни очаква екокатастрофа. Имаме около 40 часа преди вълните да станат 2 метра, заяви  депутатът от „Демократична България” /”Зелено движение” Борислав Сандов.

И обвини директорът на „Морска администрация” в бездействие.

„Всеки ден се взима проба от водата. През последните 48 часа се прави подготовка. До час и половина ще пристигне кораб с резервни котви, които ще бъдат поставени на подходящи места, така че да се укрепи плавателният съд. Беше огледан целият район, тъй като има скали и не е ясно какво е дъното. Това не става за половин час.

„Морска администрация" не е пиратски орган и не може да превземе още първия ден кораба. Сглобена е цялата технология, която ще бъде използвана”, коментира кап. Живко Петров, изпълнителен директор на ИА "Морска администрация".

#Черно море #кораб #Камен бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"