Страхотна победа на Кубрат Пулев с нокаут над Устинов

Страхотна победа на Кубрат Пулев с нокаут над Устинов
Това бе 17-ия успех в кариерата на Кубрат Пулев, който остава непобеден на професионалния ринг. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кубрат Пулев победи по страхотен начин с нокаут в 11-ия рунд гиганта Александър Устинов от Беларус, за да си осигури дълго чакания мач с шампиона на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория Владимир Кличко през лятото на 2013 година.

Залогът в тази среща между непобедени таланти бе огромен – европейската титла и интернационалният пояс на IBF плюс шанса за мач с Кличко.

В първия рунд Кобрата удари поне пет пъти противника си и се защитаваше отлично. Няколко десни крошета и страхотен прав разкървиха носа на противника му, предаде БГНЕС.

В третия рунд лека преднина имаше Устинов. Пулев не спря с ударите си и отвори аркада над лявото око на Устинов.

В четвъртия рунд Кобрата продължи с безмилостните си атаки, за които Устинов не намираше отговор. Левите крошета на българина намираха безпогрешно целта си.

В петия рунд нещата бяха равностойни, но носът на Устинов не спираше да кърви. Шестият рунд също бе на сметката на Кубрат Пулев, а окото на Устинов започна да се затваря.

В седмия рунд Устинов нанесе страшен удар на българина, но след това Кубрат компенсира със страхотна серия.

В осмия рунд Устинов започна все по-трудно да стои на краката си, разкървавен бе и левият му клепач, което приближи Кобрата към победата.

В деветия рунд Пулев отново отвори аркадата на Устинов, а след това му тресна страховито дясно кроше.

В десетия рунд Пулев отново имаше предимство, а в 11-ия противникът му клекна и така и не стана.

Това бе 17-ия успех в кариерата на Кубрат Пулев, който остава непобеден на професионалния ринг.

Триумфът в събота му отреди и първо място в ранглистата на IBF – именно така българинът получи шанса си да се бие с именития Кличко.

Успехът на Пулев е от страхотна величина за България, която досега никога не е имала толкова силен представител в професионалния бокс.

Загубилият в събота в Хамбург Устинов, който е с 25 килограма по-тежък от Пулев, е ветеран от войната в Чечения и преди тази среща имаше 27 победи на профиринга, 21 от тях с нокаут.

До ринга Кубрат имаше подкрепата на своя брат Тервел Пулев и още няколко приятели, но в зала „Алщердорфер Шпортхале" често се чуваше да бъде скандирано името на българския боксьор от солидна родна агитка и от немските фенове на бокса.

#Кубрат Пулев #Кобрата #Тервел Пулев #Александър Устинов #Беларус #IBF #Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »