Кирил Петков ще е водач на листата в Пловдив

Кирил Петков ще е водач на листата в Пловдив
A A+ A++ A

Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са Демократична България и ”Изправи се БГ! Ние идваме!”

Това заяви пред медии в Пловдив бившият министър на икономиката Кирил Петков. Заедно с Асен Василев стартираха своя политически проект “Продължаваме промяната”. Самият Петков ще е водач на листата в Пловдив. 

Петте приоритета, които Кирил Петков открои са нулева корупция,  смяна на главния прокурор Иван Гешев и правосъдна реформа, по- ефективно разпределение на средствата в здравеопазването, образователна система, която да не изисква взимане на частни уроци и разпределение. 

Заявката за бъдеща коалиция с ДБ и “Изправи се! Ние идваме!” идва дни, след като и двете формации протегнаха ръка към партията на “дуото от Харвард” и поискаха съвместно явяване на предстоящите избори през ноември. Надеждите им обаче бяха порени часове по-късно, след като стана ясно, че “Продължаваме промяната” е избарала за мандатоносители партия “Волт” и “Средна европейска класа”. На следващия ден път самият Петков посочи, че няма да се коалират предизборно. 

Сега става ясно, че формацията на бившите служебни министри е отворена за подписване на коалиционно споразумение с партиите на Христо Иванов и Мая Манолова, но след изборите. Това обаче ще се случи едва след провеждането на преговори за съставяне на кабинет. 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници