ВИДЕО One man show на Бойко в Пловдив - разкри, че той е накарал Елен Герджиков да напусне и шокира Зико

ВИДЕО One man show на Бойко в Пловдив - разкри, че той е накарал Елен Герджиков да напусне и шокира Зико
A A+ A++ A

Бившият вече председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков е напуснал всички заемани постове по искане на партийния лидер Бойко Борисов. Причината – несправяне с работата и липса на реакция на обвиненията на общински съветници, че управлението на Йорданка Фандъкова е довело градския транспорт в София до фалит. Това обяви бившият премиер на сбирка на ГЕРБ в Пловдив.

„Не се справя. Завчера излизат някакви („Спаси София“ – б.р.) и казват, че градският транспорт закъсал поради лошо управление – и те (Герджиков и други от ГЕРБ-София – б.р.) си мълчат. По време на COVID беше затворен градът, а градският транспорт продължи да работи. При най-ниското билетче за метро в света, държавата ги компенсира, а се казва, че е лошо управление. Те чакат – аз ако не се обадя или 3-4 души, си седят спокойно. Мълчат – да ме нервират“, заяви Борисов.

По думите му Герджиков е „градско момче от центъра на София, много възпитан“, но „оставя общински съветници да си правят кариерата на гърба на ГЕРБ.

Лидерът на партията посочи и че преди това е имало срещи, в които са били дадени конкретни срокове за постигане на резултати.

На срещата в Пловдив присъстваше и кметът на Бургас Димитър Николов, който до май т.г. беше зам.-председател на партията. Това породи въпроси дали той няма да бъде издигнат за президент. Борисов побърза да отбележи, че „Митко Николов е много добър кмет“, а последният добави „Но не съм за президент“.

По думите на експремиера в медиите веднага излизат компромати срещу всяко лансирано име.

Борисов в свойски стил се обърна и към градоначалника на Пловдив Здравко Димитров-Зико: С такова управление, каквото правят от служебния кабинет, никога Пловдив няма да има Околовръстно шосе".

#Бойко Борисов #Елен Герджиков #Пловдив #Здравко Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »