Детето на известен адвокат бе погубено в най-голямата болница у нас! Родителите с разказ, който смразява кръвта

Детето на известен адвокат бе погубено в най-голямата болница у нас! Родителите с разказ, който смразява кръвта
A A+ A++ A

Страхотия под тепетата - 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират за допусната лекарска грешка. Синът на известният в Пловдив адвокат Йордан Давчев, 18-годишният  Теодор, бил приет в неврохирургията на университетската болница "Свети Георги", след като ударил главата си. Тийнът е оставен в най-голямото лечебно заведение в България за наблюдение, тъй като повръщал след удара.

Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая. "Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 5:30 ч., защото то в три и половина ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: "Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар“. Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая - целият сестрински  състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: "Викайте лекар, детето не може да се събуди", една от сестрите казва: "Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите“, разказва Йордан  Давчев, баща на починалия Теодор. Започват животоспясяващи действия, но момчето издъхва пред очите на родителите си. 

"По някое време е тръгнал да повръща, тъй като са му дали приспивателно, след консултация с лекари разбрахме, че това приспивателно силно обезврежда дихателната система и гълтачната, той не е могъл - мускулатурата като цяло - не е могъл да повърне и се е аспирирала течността обратно в дробовете, де факто той се е задушил“, казва бащата.

Майката на момчето предлагала да остане с него в болница да го наблюдава, но я уверили, че няма нужда.

"Ударил си е главата докато е на вила с приятели извън Пловдив, разказаха почернените родители. Бил е закаран в лечебното заведение, където докторите били на кантар дали да го приемат или направо да го пуснат вкъщи. Родителите решили да го оставят в болницата, за да са спокойни. Заварихме го в безъзнание, да хърка предсмъртно, имаше мокро петно на възглавницата от устен секрет, дишаше леко, но не реагираше. Не можеха да намерят вена дори на крака, лекарят правеше сърдечен масаж, аспирираха, сърцето му спираше. Не можеха да му поставят абокат. Обърнаха го по гръб, виждах, че корема му се движи, но лекарят обясни, че вече нямал сърдечна дейност. Лекарят каза над трупа на сина ни: "Случва се, съболезнования, сега знам какво следва, ще ме влачите по съдилища". Как така се случва в болница, след като трябваше да е под наблюдение, а вместо това е бил оставен на произвола. Това е убийство на млад човек в болница, искаме наказания в негова памет. Той ни беше единственото общо дете, крояхме планове, учеше в Англия, беше отличник и щеше да има чудесно бъдеще, нямаме думи, нямаме сили. Два часа и половина стояхме над трупа на детето ни, никой нямаше, изчезнаха всички от персонала, наложи с ение да го завиваме в чаршаф. Това са чудовища. Ние го закарахме в моргата, нямаше кой друг", ядосват се шокираните родители.

От лечебното заведение заявиха, че е назначена щателна проверка за настъпилата смърт. При разрешение от Окръжна прокуратура и близките на починалия пациент ще има готовност да предостави пълните резултати от проверката.

"Ръководството на лечебното заведение изказва съболезнованията си на семейството и близките и ще направи всичко възможно за изясняване на случая!", се казва в съобщението.

Прокуратурата разследва трагичния случай.

#УМБАЛ "Свети Георги" #смърт на младо момче #Пловдив #Йордан Давчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай