Как букмейкърите оценяват шансовете на България преди квалификациите за Мондиал 2022?

Как букмейкърите оценяват шансовете на България преди квалификациите за Мондиал 2022?
fifa
A A+ A++ A

Само няколко месеца след края на европейското първенство започна да се говори за Световното първенство по футбол.

Квалификациите започнаха и истината е, че повечето фенове не могат да чакат, докато почитателите на спортни прогнози вече четат анализи и мнения на експертите. Защо го правят, бихте попитали? Повечето букмейкъри имат дългосрочни залози относно представянето на всяка една държава в течение на срещите. Ще открием точно такава секция и в платформата на WINBET България и след като родните национали също още са в играта, нека обърнем внимание какви точно шансове се предлагат.

Нека започнем с малко предистория. България се намира в една група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва. Настоящият европейски шампион получава най-нисък коефициент, което е повече от разбираемо – неговите шансове са не само най-високи, но и предвид конкуренцията, това изобщо не трябва да ни изненадва. Вторият официален кандидат е Швейцария, докато България получава коефициент от 70.00 и това я нарежда на предпоследно място. Добрата новина е, че букмейкърите не са ни поставили на последно място, тази чест е отредена за Литва – те получават коефициент от 1000.00.

Коефициентите винаги определят шансовете една прогноза да се изпълни и макар често комбинацията между математика, статистика и футбол да не е добра, обещаваме да използваме само една математическа формула, за да изчислим какви точно шансове се дават на страната да излезе победител в групата. Това става лесно – делите 1 на коефициента и умножавате по 100. В този случай България има около 1.42% шанс за успех.

Разбира се, прогнозата е за победител в групата, което означава, че за успех националите ще трябва да победят всички или поне да се наредят на първо място в квалификацията. И ако това може да се е случвало някога в историята на родния футбол, то със сигурност е било с други футболисти. Не искаме да даваме лоши прогнози, но предвид настоящото състояние, ситуацията не е никак розова, а и квалификационната група със сигурност не е една от най-добрите, ала жребият е казал своята тежка дума.

Едва ли има изненадани в това отношение, все пак е повече от ясно за обикновения зрител, че не е свидетел на най-силния национален отбор, който сме имали в родната футболна история, но пък можем да се надяваме, че при приключването на тази група няма да останем на последно място.

Обърнете внимание, че прогнозите имат и краен срок, тоест букмейкърите дават шанс на всеки клиент да се възползва от тях, но до определен период, следователно следете и него. Интересното е, че платформата разглежда всички футболни групи, като възможностите за прогнози са със същите правила – избирате отборът, за когото смятате, че ще излезе с най-висок точков актив.

Идеята на дългосрочните прогнози е повече от очарователна – не се налага да следите всяка среща, а просто да обърнете внимание на крайния резултат, като това остава само шансът да се насладите на играта. И макар не всеки отбор да се радва на високи коефициенти, не трябва да забравяме, че понякога дори в групите се случват изненади.

Някога българските национали успяха да отстранят Франция в такава квалификация и да изненадат всеки един почитател, но днес очевидно ситуацията не е точно толкова обнадеждаваща. Надяваме се да грешим, но ако сме забелязали една интересна тенденция, тя е, че всеки букмейкър често е прав за огромна част от своите прогнози. Какво ще се случи, можем да разберем скоро, но до тогава само да прогнозираме подредбата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »