Манолова подкрепи новата партия на Петков и Василев

Манолова подкрепи новата партия на Петков и Василев
A A+ A++ A

"Пожелавам успех на новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Продължаваме промяната. С този проект мнозинството на промяната в следващия парламент ще стане определено по-силно и по-устойчиво”. Това заяви на брифинг председателят на "Изправи се БГ!” Мая Манолова.

"Това е пътят към постигане на мнозинство на почтените. Това ще е гаранция за недопускане на ГЕРБ във властта. Имаме съвпадение с техните приоритети, наша основна мисия е борбата с корупцията, здравеопазване без доплащане, ще настояваме за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. Ние искаме политика насочена към повишаване на доходите", каза още Манолова.

 "Дават ни малко над 4%, мнозина социолози на властта твърдяха и че няма да влезем в парламента. В крайна сметка бяхме силна и активна група, внесохме важни законопроекти. Благодарение на нашето добро взаимодействие с Асен Василев бяха преизчислени пенсиите и майчинството беше увеличено. Бяха изнесени факти за злоупотреби с публични пари. Протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от Кирил и Асен, разговори какъв да бъде формата не са водени, надяваме се на правителство на промяната", допълни лидерът на "Изправи се БГ".

Според Манолова политическата й формация е склонна да търси максимално широк формат на коалиция. "Хората се умориха от разправии между партии, които наричаме "формации на протеста", очакват общи действия", заяви тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »