„Ледена епоха” оживява

„Ледена епоха” оживява
A A+ A++ A

Освен любим анимационен филм „Ледена епоха“ вече ще бъде и шоуспектакъл.

Компанията „Фокс“ е сключила сделка със Stage Entertainment за изготвянето на шоуспектакъл, в чието създаване ще участват някои от умовете зад Cirque du Seleil и ще включва кънки на лед, въздушни номера, кино и куклено шоу.

Шоуто със заглавие Ice Age Live! A Mammoth Adventure трябва да бъде готово за премиера в „Уембли арена“ в Лондон в началото на ноември 2012 г., писа The Hollywood Reporter, цитиран от „Дневник“.

Спектакълът ще обиколи света с петгодишно турне и ще посети над 30 страни, но засега все още не е обявено кои ще са те.

След началото във Великобритания шоуто ще пътува из Европа, преди да посети САЩ. Части от Азия също ще станат свидетели на живата версия на „Ледена епоха“.

Историята в шоуто ще е вдъхновена от всички досегашни три части от анимационния филм, които постигнаха приходи от над 4 млрд. долара в боксофиса, както и от продажбата на филма за домашно ползване и на рекламни продукти към него.

Компанията Fox Consumer Products работи усилено над това да намира нови начини за връзка със своята публика в целия свят, както и за по-близък контакт с техните герои.

При предишни сделки „Семейство Симпсън“ и „Ледена епоха“ бяха включени в тематични увеселителни паркове.

Според президента на Fox Consumer Products Джефри Годсик Ice Age Live! A Mammoth Adventure ще бъде нещо съвсем ново за света на лайв шоутата и спектаклите.

По думите му представлението ще е наслада и удоволствие не само за феновете на „Ледена епоха“, но и за всички, които обичат уникалните шоуспектакли.

Ветеранът от Cirque du Soleil Гай Карън ще бъде режисьор на шоуто. Сценарият, музиката и текстовете към песните ще бъдат дело на Ела Луиз Алер и Мартин Лорд Фъргюсън. Майкъл Къри ще отговаря за сценографията и сценичните костюми.

От „Фокс“ допълват, че имат планове в бъдеще да направят подобни спектакли и за „Аватар“, „Планетата на маймуните“, както и за други поредици, които имат потенциал в тази сфера.

Четвъртата част от анимационната филмова поредица Ice Age: Continental Drift трябва да излезе по кината в 3D версия през юли 2012 г.

#Ледена епоха #САЩ #Европа #спектакъл #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници