Политолог: Петков и Василев действат самостоятелно, не са с президента

Политолог: Петков и Василев действат самостоятелно, не са с президента
A A+ A++ A

И Кирил Петков, и Асен Василев действат самостоятелно. Това не е партията на президента Румен Радев. В коментира пред БНТ политологът Слави Василев.

Той вижда голям потенциал в евентуалната бъдеща партия на бившите служебни министри. Прогнозира, че тя може да вземе от гласове от всички партии. Според Василев обаче Петков и Василев трябва да направят структури, да почнат да ходят из страната и да събират подкрепа. Той коментира и последните данни, че партията на Петков - Василев би взела 8-9 %, ако изборите бяха днес. Василев обаче отбеляза, че проучването е направено преди официално Петков да обявя, че влиза в предизборната битка. 

Експертът Даниел Смилов пък каза, че бъдещата формация може да влезе в конкуренция с "Демократична България". Другият вариант е Петков и Василев да се позиционират по-вляво и тяхната партия да си взаимодейства с Христо Иванов. 

На свой ред  Георги Харизанов по-скоро очаква проблем за ДБ заради проекта на бившите служебни министри. Той не очаква сближаване. "Ако от една страна имате Атанас Атанасов и Иво Мирчев, а от другата господата Кирил Петков и Асен Василев - то чисто естетически вторите са по-предпочитани", каза той.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »