Задържаха българин за трафик на мигранти

Задържаха българин за трафик на мигранти
A A+ A++ A
Районни магистрати в Бургас наложиха мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо българин, привлечен като обвиняем за трафик на мигранти. Същият е обвиняем за това, че на 15 септември противозаконно е подпомогнал 38 чужди граждани от Афганистан и Пакистан да преминат границата на Република България в нарушение на закона, като ги е превозвал през територията на страната с товарен автомобил, който наел.

Според Бургаският районен съд от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на предявеното му престъпление, наказуемо с "Лишаване от свобода" от една до шест години и глоба от 5000 до 20 000 лева.
 
Налице е и реалната опасност мъжът да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан, посочиха от Бургаския съд. Основанията за това съдът извежда от високата обществена опасност на извършеното престъпление - помагане на голям брой чужденци да преминат през територията на Република България.

От друга страна "множеството задгранични пътувания на обвиняемия действително са също индикация за това, че той осъществява десетки пътувания в чужбина с много кратък период между влизане и излизане през държавната граница на Република България и вероятно не за първи път извършва такава дейност, което обстоятелство сочи за високата обществена опасност и на самия деец", пише в мотивите си Районния съд в Бургас.

Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »